Veiligheid bevorderen van openbaar vervoer

Voor verschillende opdrachtgevers werken wij binnen Europa. Dagelijks worden betalings-, beveiliging-, communicatie- en reizigersinformatiesystemen gemonteerd door onze ervaren monteurs in trams, metro’s, en bussen. Wij monteren projectmatig, in opdracht van de leverancier of fabrikant, alle gewenste hardware op de gewenste locaties. De installaties kunnen zowel overdag als 's avonds of 's nachts plaatsvinden. De veiligheid van de reizigers en onze medewerkers staan tijdens en na de montage altijd voorop. Al onze monteurs zijn in het bezit van een VCA-certificaat en VOG.

Cabine aanpassingen voor een prettige werkomgeving van de chauffeur

Voor een betere veilige en ergonomische werkomgeving van de chauffeur, zijn er in diverse bussen op maat gemaakt aanpassingen gerealiseerd.

Na een wensen inventarisatie gemaakt te hebben met de opdrachtgever, zijn we erin geslaagd in samenwerking met onze partner Bodt Metaaltechniek en Steinfort een veilige werkomgeving voor de chauffeurs te creëren.

De aanpassingen die gedaan zijn in de cabine zijn o.a.: plaatsing van deuren, voorzien van kuchschermen , integratie van OV betaalautomaat in het dashboard en looproute signing.

Bussen en trams krijgen kuchscherm

Reizigers kunnen binnenkort weer voorin de bus of tram instappen. De bestuurdersplaats wordt voorzien van een kuchscherm, dat bestuurders beter beschermt tegen het coronavirus.

Dat maakte OV-NL bekend, op basis van onderzoek door TNO. De branchevereniging vroeg het onderzoeksinstituut onderzoek te doen naar het effect van kuchschermen. Daaruit blijkt dat kuchschermen de verspreiding van grote druppels via hoesten en niezen minimaliseren. Voor de chauffeur/bestuurder neemt daarnaast ook het risico op blootstelling via de kleine zwevende druppelkernen (aerosolen) aantoonbaar af ten opzichte van de huidige situatie met een gesloten voordeur.

Met vervoersbedrijven en een grote busproducent heeft Steinfort glas kuchschermen van veiligheidsglas ontwikkeld voor bus en tram....

Een intensieve periode waar constructieve samenwerking en lange termijn oplossingen die zowel de reiziger als chauffeur/bestuurder dienen centraal stonden. Zo gebruiken zei anti-reflecterend veiligheidsglas conform ECE RP43 voor het comfort van de chauffeur en bestuurder. Voor bepaalde series hebben wij tevens de ruit achter de chauffeur voorzien van glasfolie.

Vanaf het begin van de COVID-19 zijn wij gestart met het produceren, leveren en monteren en van allerlei soorten scheidingsschermen voor verschillende voertuigen. Met ruime ervaring in bevestiging zijn wij montage partner van Steinfort Glas.

Waar kunnen wij u mee helpen?

Neem contact op

Heeft u in de tussentijd nog vragen?

Inbouwmonteurs op locatie
Ondersteuning projecten
24/7 Dag- en nacht service