Wees voorbereid op de stopzetting van het 2G netwerk


De stopzetting van het 2G netwerk door telecomproviders komt steeds dichterbij. De meeste providers zullen dit netwerk vanaf medio 2025 niet meer ondersteunen. Dit heeft gevolgen voor verschillende apparaten met een 2G modem, waaronder misschien ook uw GPS fleetmanagement units.

Business4cars helpt u graag om tijdig over te stappen naar 4G, zodat de bedrijfsactiviteiten niet verstoord worden. In dit artikel beantwoorden we veel gestelde vragen over de stopzetting van het 2G netwerk en geven we je advies over hoe je kunt overstappen naar 4G.


Waarom en wanneer stopt 2G en hoe gaat de stopzetting in zijn werk?

Het gebruik van het 4G netwerk neemt steeds meer toe, waardoor het gebruik van het 2G netwerk automatisch afneemt. De exacte afsluitdatum verschilt per telecomprovider, maar de meeste providers zullen dit netwerk per 1 mei 2025 niet meer ondersteunen.

Telecomproviders maken efficiënt gebruik van radiofrequenties of radio spectrum, maar deze zijn niet onbeperkt beschikbaar. Het spectrum dat voorheen gebruikt werd voor 2G is nu nodig om de capaciteit, snelheid en betrouwbaarheid van het groeiende 4G netwerk te vergroten.



Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Fleetmanagement oplossingen worden voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals het tracken van voertuigen, optimaliseren van de planning en rittenregistratie voor de Belastingdienst. Continuïteit is dus cruciaal.
Zodra het 2G netwerk afgesloten is, zullen GPS fleet management units met een 2G unit helaas niet meer werken. Om ervoor te zorgen dat je bedrijfsactiviteiten zonder onderbreking kunnen blijven draaien, is het noodzakelijk om over te stappen op 4G units.


Terug naar het overzicht