SCM alarmsysteem zonder extra handzenders


Wij leveren en monteren veel SCM alarmsystemen van diverse merken (Defa, Cobra, Gemini, origineel etc.) hierbij krijgen wij vaak de vraag en opmerking dat de berijder geen extra handzender aan zijn sleutel (bos) wilt hebben. En dus in sommige gevallen (bij Defa) ook geen extra handeling wilt doen. De extra handzender / handeling is nodig om de tweede autorisatie (beveiliging) uit te schakelen en waardoor het lastiger wordt om een auto te stelen.

Vanaf 8-9-2022 is het toegestaan dat een extra handzender niet meer noodzakelijk is onder "LET OP" bepaalde voorwaarde. Deze voorwaarde is dat er een SCM goedgekeurd klasse 1 systeem in de auto moet zitten en de originele handzender moet goedgekeurd zijn. Indien de originele handzender niet goedgekeurd is, zal er een "Keyless Protector" geplaats moeten worden. 

Voertuigen met goedgekeurde handzenders worden getoond bij registratie in het portaal van Kiwa SCM. Als je wilt weten of een voertuig een goedgekeurde handzender heeft? Dan kan je deze zoekfunctie voor goedgekeurde systemen raadplegen. Komt de auto voor in deze zoekfunctie dan kun je er vanuit gaan dat er een alarmsysteem gemonteerd kan worden zonder een extra handzender. Staat de auto er niet tussen dan is het helaas nog steeds noodzakelijk om een extra handzender aan de sleutel (bos) te doen.

Raadpleeg bij twijfel altijd een van onze specialisten zodat zij het voor u kunnen nakijken en u kunnen adviseren.


Terug naar het overzicht