Materialen DVS aangeschaft, maar nog niet gemonteerd? Dan niet direct boete


Transporteurs die voor de deadline van 1 maart 2021 materialen hebben aangeschaft om hun voertuigen te laten voldoen aan de regels omtrent het Safe System van de Direct Vision Standard (DVS), maar deze nog niet gemonteerd hebben, krijgen niet direct een boete.

Transport for Londen heeft een uitstelperiode van 90 dagen aangekondigd om transporteurs die te maken hebben met vertraging in de levering of montage tegemoet te komen.

Deadline blijft 1 maart 2021

De deadline om voertuigen te laten voldoen aan de DVS-regels blijft staan op 1 maart 2021. Het is dus nog steeds noodzakelijk om voor die datum de nodige maatregelen te nemen. Alleen organisaties die aan deze voorwaarde voldoen, komen in aanmerking voor de uitstelperiode.

Uitstel aanvragen

Om gebruik te maken van deze zogenaamde ‘grace period’, is het nodig om bewijs te leveren dat de materialen zijn besteld en/of dat de afspraak voor de montage staat. Dit kan door documentatie, op briefpapier van de leverancier of garage, met informatie over de montage-afspraak en het kenteken van het voertuig aan te leveren. Deze informatie dient, voor 1 maart, ge-e-maild te worden naar DVSGracePeriod@TfL.gov.uk

Transport for London beoordeeld vervolgens de aanvraag en stuurt een geschreven bevestiging van de uitkomst. Zodra de Safe System-materialen op het voertuig gemonteerd zijn, geldt het standaard proces voor de aanvraag van de DVS-vergunning.


Terug naar het overzicht