DVS "Progressive Safe System" 2024


Als onderdeel van het plan #VisionZero wil de City of London het aantal doden en gewonden in het verkeer zo snel mogelijk volledig elimineren. "Transport for London" heeft daarom een verbetering geïntroduceerd op het huidige ‘Direct Vision Standard’ (DVS) systeem. Dit is de introductie van het ‘Progressive Safe System’ (PSS).

Wanneer voertuigen niet voldoen aan de minimum eisen zal een transportbedrijf zelf moeten zorgen voor het achteraf inbouwen van de nieuwe veiligheidssystemen. Met de toevoeging van een ‘Moving Off Information System’ (MOIS), een ‘Blind Spot Information System’ (BSIS), en een ‘Camera Monitoring System’ (CMS) wordt de dodehoek aan de voorzijde en zijkant van het voertuig volledig geëlimineerd.


Bereid uw vloot voor op de toekomst!

Wij hebben voertuig specifieke kits die voldoen aan de R151 en de R159 eisen om type goedkeuring te krijgen voor uw vrachtwagens. Hiermee garanderen wij dat uw voertuig voldoet aan de eisen die worden gesteld door de City of London om toegang te krijgen tot groot Londen.

Ons Ai gestuurde detectiesysteem ziet kwetsbare weggebruikers, en waarschuwt de bestuurder met zowel visuele als akoestische signalen. Chauffeurs zien duidelijke afstanden door middel van kleurcodes (rood, oranje, groen) die op de monitor worden weergegeven.

Download of bekijk hier onze PSS brochure


Belangrijke data!

  • MAANDAG 24 JUNI 2024: Vergunning aanvragen voor het DVS ‘PSS’ worden geaccepteerd
  • ZONDAG 27 OKTOBER 2024: DVS vergunningen verlopen
  • MAANDAG 28 OKTOBER 2024: DVS ‘PSS’ vergunningen voor vrachtwagens met een 0 – 2 sterren beoordeling is verplicht
  • DINSDAG 28 JANUARI 2025: Gedoogperiode van 3 maanden loopt af
  • MAANDAG 28 OKTOBER 2030: DVS ‘PSS’ vergunningen verlopen

Terug naar het overzicht