Business4cars test rijgeluid E.V. voertuigen


Verlichting en elektronica-expert HELLA geeft voertuigen met geruisloze motoren een geluid vergelijkbaar met een conventionele verbrandingsmotor. Dit stelt weggebruikers in staat naderende voertuigen beter te horen en waarschuwt hen daarom voor hun aanwezigheid... 

Het nieuwe akoestische voertuigwaarschuwingssysteem (AVAS) wordt voor het eerst gepresenteerd door HELLA van 18 oktober tot 23 oktober op de toonaangevende beurs Busworld in Brussel.
Sinds 1 juli 2019 moesten nieuwe typen elektrische, hybride en brandstofcelvoertuigen in de Europese Unie standaard worden uitgerust met een akoestisch signaal om weggebruikers zoals voetgangers, fietsers en slechtzienden te beschermen. Dit geluid maakt anders stille voertuigen zeer hoorbaar. Soortgelijke voorschriften zijn van toepassing in de VS en China. HELLA heeft nu dit type akoestisch waarschuwingssysteem ontwikkeld voor gebruik in personenauto's, bedrijfsvoertuigen en bussen.

Bij snelheden onder 20 km / u simuleert het HELLA waarschuwingssysteem AVAS een geluid dat in intensiteit toeneemt wanneer de snelheid toeneemt. De AVAS genereert ook automatisch een akoestisch signaal bij het achteruitrijden. Bij snelheden boven 20 km / u wordt het gesimuleerde motorgeluid gedempt omdat het geluid van de banden die op de weg rollen luid genoeg is.

Een standaardgeluid wordt opgeslagen in de compacte sensor en kan worden overgenomen. Klantspecifieke rij geluiden kunnen op aanvraag worden ontwikkeld.

Business4cars is aangesloten voor testpilots tijdens de introductie van dit product.

BELUISTER HIER HET RIJ GELUID VAN DE SPEAKER


Terug naar het overzicht


Kunnen wij je verder helpen?

Neem contact op