Hulpsystemen waar je op kunt vertrouwen

Tegenwoordig vertrouwen veel weggebruikers op de hulpsystemen in en op het voertuig. Parkeersensoren, camera's en handsfree-systemen zijn veelgebruikte opties. Deze opties zijn zowel origineel als aftermarket te monteren op elk voertuig. Of het nou een bestelbus betreft waar een 'dodehoekcamera' gemonteerd moet worden of de nieuwste Volkswagen waarbij een set parkeersensoren moet worden weergegeven op het originele scherm: Business4cars maakt het mogelijk. Bekijk hieronder een greep uit onze hulpsystemenassortiment. 

Achteruitrijcamera

Het meest verkochte accessoire op het gebied van hulpsystemen is de achteruitrijcamera. Los van de soundupgrade zijn hier de mogelijkheden oneindig. De camera geeft beeld op het  originele mediasysteem en wordt ingeschakeld zodra het voertuig in de 'achteruit' gezet wordt. De mogelijkheid tot meedraaiende beeldlijnen, full HD-camera's en verschillende montageplekken maken dit een brede optie. Is weergave op het originele mediasysteem niet mogelijk? Er zijn diverse andere mogelijkheden om alsnog extra beeld te krijgen tijdens het achteruitrijden. De monitoren en verschillende soorten camera's zijn vrijwel overal toepasbaar.

Cruise control

Een handig systeem voor het behouden van een constante snelheid is de cruise control. Met andere woorden: brandstofbesparing en geen snelheidsboetes. Met bedieningshendels aan de stuurkolom is deze optie zowel los als met montage op locatie leverbaar. Een ombouw van een originele cruise control is voor de meeste VAG-modellen ook mogelijk. Hierbij worden de hendels aan het stuur vervangen door een set waarbij de cruise control bediening in de hendel ge├»ntegreerd zit. 

Parkeersensoren

De mooiste mogelijkheid voor parkeersensoren binnen de VAG-Groep is met weergave op het originele systeem. De berijder ziet dan de draaiende beeldlijnen op het mediasysteem. Gecombineerd met een akoestisch signaal helpt dit de berijder tijdens het parkeren. De aftermarket parkeersensoren zijn leverbaar ongeacht welk voertuig voor zowel de voor- als achterkant van het voertuig. De sensoren kunnen zowel vlakliggend in de bumper als op de bumper worden gemonteerd. Het is ook mogelijk ze in de bumper te spuiten in de kleur van de carrosserie. Een mooie investering om deuken en krassen op uw auto te voorkomen! 

Carkit oplossing

Een veelgebruikte comfortaccessoire is de optie handsfree bellen. Zowel aftermarket als OEM origineel zijn hier verschillende mogelijkheden voor te bedenken. Uiteraard is onze voorkeur een accessoire te monteren dat geen afbreuk doet aan het origineel. Mocht dit niet mogelijk zijn is er de mogelijkheid (vooral bij oudere voertuigen) een Parrot of Bury aftermarket carkit te installeren. Dit zijn losse units die worden gemonteerd tussen de fabrieksradio en het voertuig. Er ontstaat een koppeling voor de aansluiting van een telefoon. Veel voertuigen komen standaard met deze optie waardoor automatisch de mogelijkheid ontstaat direct muziek te streamen.

Side assist

Ook de side assist is een perfect voorbeeld voor een hulpsysteem. Met een extra optie als de 'blinde hoek detectie' is dit een accessoire die enkel origineel na te bouwen is. Voor de merken die vallen onder de VAG groep is dit met de juiste regelapparaten een specialistische accessoire. Voor deze Audi A7 Sportback een accessoire die vergeten is te bestellen maar gelukkig is deze auto alsnog achteraf compleet gemaakt. Een video bekijken hoe de side assist werkt? Klik dan hier: Audi side assist

Gespecialiseerde monteurs
Eigen technische helpdesk
Advies op maat & totaaloplossingen

Vraag hier uw offerte aan en ontvang binnen een werkdag antwoord

Heeft u in de tussentijd nog vragen?